Hunden Stella ble påkjørt ute på tur med eier. Eieren sier Stella røk begge leddene som støttet opp mot hoften.
– Vi gikk først til sårbehandling på Anicura for å se om de kunne redde foten. Etter en uke skjønte vi at det ikke gikk så bra som vi hadde håpet. Da anbefalte de amputasjon, sier eieren Karina Myrdal.
– Det var vanskelig. Jeg har aldri vært borti en hund med tre bein før. Det var ingen som visste hvordan det skulle bli, og ingen andre som hadde vært bort i en trebeint hund.
I dag går Stella til Dogman Hundehelsesenter én gang i uken.
Det har gitt resultater:
Ti måneder etter ulykken tar Stella springfart inn i vanntredemøllen, og tar styrkeøvelser på en vibrasjonsmatte. På den måten klarer hun i dag å gå som andre firbeinte.
Hundehelsesenteret åpnet sommeren 2021 og er en konseptbutikk som tilbyr rehabiliteringsavdeling og hundehaller hvor Stella kan springe rundt.
– Vi ønsker å ha fokus på forebygging og trening av friske hunder i tillegg til behandling av de som trenger rehabilitering i samråd med veterinær, sier klinikkleder og rehabiliteringsterapeut Sandra Granøe Pavic som med senteret ønsker å gi dyr og eier et sted for å samles, få gode råd og veiledning.
Innsatsleder i politiet, Frank Listøl, sier føreren er en kjenning av politiet. Vedkommende skal bli avhørt av politiet, men må i første omgang via legevakt for en blodprøvetaking.
– Etterforskningsleder Runar Vollen, populært kalt «RV», trenger alt han kan få av assistanse når han må finne svaret på to alvorlige forbrytelser, begått med korte mellomrom i Bergens nordre bydel, Åsane.
Slik lyder baksiden av boken "Svart november", skrevet av Bjørn Bull Wingaard (75). Han debuterte med boken i november.
– Ideen om skrive bok ble unnfanget for en del år siden da jeg gikk tur med hundene oppover Hjortland- en svart novemberdag. Det var mørkt, kun lyset fra en hodelykt, og en følelse om at her kan alt mulig skje, sier forfatteren.
Wingaard sier han har brukt mye av sin egen kunnskap og kjennskap til plassene han skriver om- i tillegg til litt dikting, men at han blant annet har konsultert en tidligere etterforskningsleder ved Bergen nord politistasjon for å kvalitetssikre informasjonen om hvordan politiet jobber krimteknisk.
– En handling blir for lite, så da måtte jeg bruke min kjennskap til Åsane og skrive inn andre steder. Det endte jo opp med at det gikk utover en enkefrue fra Tertnes-området, humrer forfatteren.
Se video av intervjuet med forfatteren på Hjortland:
Beklager, denne videoen finnes ikke lenger.
Bjørn Bull Wingaard er oppvokst Laksevåg, men har de siste 13 årene bodd i Åsane. Han er pensjonist etter 50 år i reiselivsbransjen, og er hobbypilot i Bergen Aero Klubb. I dag bor han på Langarinden med sin kone og tre fuglehunder.
Høyt oppe i Kistebakkene er det tilrettelagt for at man skal få julestemning. Det har Anita Sæløen Hop sørget for.
(Se video nederst i saken)
Hver onsdag siden midten av november har hun hatt julemarked hjemme i atelieret sitt, for å blant annet støtte forskningen på ME (Kronisk utmattelsessyndrom).
– Jeg er veldig impulsiv, så det tok ikke lang tid fra jeg fikk idéen om julemarked- til at det ble realitet, sier Hop.
I tillegg til egenprodusert kunst, hjemmebakst og julekort, har hun invitert bekjente til å komme med blant annet strikketøy, vintage klær og skjønnhetsprodukter.
– Det eneste de forplikter seg til er å gi 10 prosent av alt salget i denne perioden til ME-forskningen på Haukeland Universitetssykehus, sier Hop
Hun har vært selv vært diagnostisert med ME siden 2016.
– ME-forskningen både opptar meg og gir meg håp. Dessverre er det ikke gitt forskingsmidler til å finne en kur, så derfor går litt av inntektene fra markedet til forskningen.
Hop håper det kommer enda flere innom, om det kun er for å få litt julestemning.
– Det er veldig kjekt å prate med folk, smiler Hop.
Julemarkedet i Kistebakkane 34 er åpent fra klokken 09.00–12.30 og 15.00 -20.00 hver onsdag.
Siden august har ansatte i Bergen kommune jobbet med å forvandle Åsanehallen til å bli et aktivitetssenter.
– Dette er et tilbud flere har ventet på, og flere bydeler vil ha, sier Kurt Forsberg i Etat for idrett, i Bergen kommune.
Han og aktivitetsutvikler Kjartan Revheim håper de kan åpne dørene tidlig 2023.
– Fysak er et lavterskeltilbud med fokus på egenorganisert fysisk aktivitet. Det er et møtested for ungdom der du kan være aktiv, uten å være med i organisert trening, forklarer Revheim og legger til:.
– Her kan du skate, spille bordtennis, holde på med diverse ballspill og turne. Mange driver også med e-sport, så derfor lager vi et gamingrom- som er nytt for Fysak.
– Øvre-Eide Gård er en unik perle, sier Victoria Maria Brandt.
Brandt er ansatt for å løfte kultursatsingen på gården som arrangerte barseltreff tirsdag.
Barselfamilier fra hele Bergensområdet møttes til kulturhistoriske omgivelser. I nasjonalromantisk setting leker barna under tømmervegger og lysekroner fra 1500-tallet. Utenfor beiter husdyr på innmarken.
– Dette er virkelig et bra initiativ. Det er tilrettelagt med gulvmatter, sier ettbarnsmoren Hege Marie Kristoffersen.
Mødrene beundrer omgivelsene.
– Det er veldig kjekt å møte andre mødre her, sier Jorunn Beate Olsen mens hun duller med datteren Ann Louise på fire måneder.
Også gårdens egen kokk serverer sandwich, salat, kakao og hardangerjuice med egen logo.
Brandt og Gyrid Kristine Dahl tar imot gjester, serverer mat og drikke og forteller historien om gården.
– At flere hundre henvendte seg til oss om barseltreffet mener jeg bekrefter at folk ønsker mer kulturtilbud. Dette er jo et helt unikt tilbud.
Planen om ett barseltreff er nå utvidet til syv barseltreff. I 2023 vil det arrangeres flere.
Genereasjonstreff er et lavterskeltilbud i Bergen kommune, som inviterer foreldre i svangerskapspermisjon til å ta med babyen sin på besøk til sykehjem, omsorgsboliger og aktivitetssentre for å glede de eldre.
Tilbudet ble opprettet for rundt tre år siden, men korona satte en stoppe for besøkende over en lengre periode.
Nå er de for fullt i gang, og håper flere vil komme på besøk.
Se den rørende videoen av møte mellom Victor (8mnd) og beboerne i Liakroken omsorgsbolig.
På Flaktveit skole ble det arrangert heie-konkurranse på scenen etter at 17. mai-toget kom tilbake fra Li skole.
Etter en hard konkurranse var det førsteklasse som stakk av med seieren. Og dermed kunne klassen juble for premien som var 1000 kroner til klassekassen!
Fredag 29. april gikk startskuddet for årets stolpejakt i Åsane. Arrangementet har en egen Facebookside, der de nylig gikk ut med en advarsel til alle turgåere:
"Advarsel! I skogen mellom Hjortland og Norhytten, har flere turgåere den siste tiden møtt på en særdeles aggressiv tiur. Fuglen er svært skremmende, og "løper etter" mennesker for å skremme dem bort."
I denne episoden vil rallycross-stjernen Andreas Bakkerud fortelle mer om omstillingen til elbil for rallycross-sporten.
Det er også tid for å teste første bil; Opel Mokka-e. Dette er en langt billigere bil enn de andre to, og skal også ha vesentlig mindre kraft. Men gokart-banen på Eikås er ikke lang, og Mokkaen veier også mindre enn de to andre bilene.
Over kan du se første episode i en planlagt serie på 4.
I dagens episode forklarer rallycross-esset Andreas Bakkerud litt om hva han tenker om den elektriske overgangen sporten tar.
Vi får også høre hvilke biler han skal teste, og om du klarer å tippe bilen som går raskest rundt banen, kan du vinne et gavekort på 500 kroner på Åsane Stortsenter. Vi trekker ut to vinnere, som har tippet riktig bil.
Yoga har vært en viktig del av livet til åsabu og yoga-instruktør Cecilie Hillesøy lenge.
Og for omtrent ett år siden kom ideen om å starte sitt eget studio.
– Da jeg fant disse lokalene falt alt på plass, forteller en spent Hillesøy til BÅ.
Lokalene hun sikter til i Morvik, er fremdeles under oppussing. Likevel er åpningsdatoen satt.
– Det har vært så mange som har spurt om når jeg skal åpne, at jeg til slutt måtte sette en dato. Så da ble det 26. april, som også er bryllupsdagen min, sier hun og ler.
Har du noen gang lurt på hvor mange porsjoner kjøttboller det går på IKEA?
Vi ble med på kjøkkenet for å svaret, som du kan se i videoen.
– Hvis du plasserer kjøttbollene etter hverandre kan du gå ut døren her, og 100 ganger rundt Liavatnet og tilbake igjen. Nesten 150 km. Eller til Førde om du vil, sier kjøkkensjef Leif Erik Tollefsen til Bare Åsane.
Kjøkkensjefen forklarer at de også selger mye laks, og at et annet tilbud stadig blir mer populært.