Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.
Ut og spise i Åsane

Lønsjtips: Circle K

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Bare Åsane ankommer Circle K ved Åsane terminal sulten for lønsj.

Jeg kommer inn dørene på denne vakre søndagen og Circle K er full av mennesker.

De har et stort utvalgt av variert «bensinstasjonmat». Mye ferdigpakket smørbrød, en del pizza, samt sitt eget grillutvalg.

Jeg blir møtt av en veldig smilende og hyggelig arbeider som tar min bestilling kjapt.

Jeg bestiller 100 grams Superburger til kroner 65 og en Salami inferno Flatbread til kroner 74.

Jeg får maten og begynner først med burgeren. Kjøttet er dessverre overkokt og mangler krydder og generelt smak. Burgeren kommer med burgerdressing, salat, rødløk, sylteagurk, bacon og ost.

Burgeren er god, den er fullt spiselig, men blir fort litt kjedelig. Heldigvis er det ikke den dyreste burgeren i verden, så man kan ikke forvente så veldig mye.

Salami inferno er et flatbrød fylt med ost og tynne spicy skiver med salami. Brødet er både ubehagelig hardt og mykt. Det gir en ubehagelig tekstur, men det smaker godt. Salamien gir en god piff til brødet, men dessverre er den litt tørr og mangler enten mer ost eller noe form for dressing.

Positivt:

  • Hyggelig service
  • Godt utvalg
  • Gode priser

Negativt:

  • Litt manglende smaker

Oppsummering:

Circle K har et stort utvalg av mat i alle varianter og fasonger. Det er en hyggelig betjening som smiler fra øre til øre. Dessverre bommer de på smakene og tilberedelse av maten, noe som ikke forbauser. Circle K er ikke et dårlig sted for lunsj, men jeg anbefaler ikke å dra hit med mindre man må.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Ut og spise i Åsane: Åsane Grill & Pizza

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Bare Åsane ankommer Åsane Grill & Pizza for middag.

Vi går inn døren og blir møtt av bord fulle i smuler. Ingen av bordene virker spesielt rene.

Det er en annen gjest i lokalet som venter på take-away.

Vi går bort til den enorme veggmenyen og begynner å lete etter noe godt. Forrige besøk hos Åsane Grill & Pizza var veldig bra, hvor vi testet rullekebab med kylling.

Vi bestiller i disken hos den smilende arbeideren.

Denne gangen valgte vi for å gå for hamburger og pizza. Pizzaen har fått veldig god anmeldelse i Bergens Tidene, så vi var spente på å se om det stemte.

Vi bestilte en 160 grams Hamburgermeny til kroner 135 og en Viking Pizza til kroner 195.

Det tar ikke lange tiden før maten ankommer og vi henter den i disken.

Det første jeg kan se er at pizzaen er understekt, jeg kan se det på osten og løken. Bunnen har en fin stekeskorpe men det er understekt i midten.

Bunnen smaker godt og det samme gjør pizzaen. Den har av en eller annen grunn veldig lik smak som Peppes Pizza, som drar frem gamle minner.

Burgeren er dessverre litt skuffende. Brødet er ikke toastet eller gjort noe med, det er bare tørt og smuldrende. Resten er anonymt, ingenting som gjør at burgeren er verdt besøket.

Positivt:

  • Hyggelig service
  • Gode priser
  • Gode smaker

Negativt:

  • Litt skitne bord
  • Litt for mye utvalg på meny

Oppsummering:

Åsane Grill & Pizza treffer og bommer på mye. De treffer på smak, men mangler finesse og teknikk på de enkle tingene. Lokalet er forsåvidt koselig, men har de siste to gangene ikke vært svært rene. Åsane leverer enkel mat til en god pris, men gir ikke nok til at man ønsker å komme tilbake ofte.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Ut og spise i Åsane: Efes

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Bare Åsane ankommer Efes Pizza sulten for middag.

Efes Pizza har en lang historie på Flaktveit, et sted jeg ofte var da jeg var ungdom.

På utsiden ser ikke Efes ut som den koseligste restauranten, men interiøret og lokalet er det motsatte. Gode, rene og nye møbler gjør restauranten om til et koselig sted.

Vi bestiller i disken før vi setter oss ettersom det var lite trafikk når vi ankom lokalet. Vi bestemmer oss for å prøve fire forskjellige pizzaer fordelt på to.

Vi bestiller 2 stk 50/50 pizza, Pommes Pizza og salat pizza til kroner 270, Mexicana pizza og milano pizza til kroner 255, samt en rullekebab til kroner 149.

Det tar ikke lang tiden før maten blir servert på bordet. Pizzaene ser veldig innbydende ut og lukter veldig godt.

Det første jeg legger merke til er at pizzaene er kuttet firkantet, noe som jeg personlig ikke er veldig fan av. Grunnen til det er at som oftest vil stykkene bli individuelt svakere og mindre som gjør at fyll som oftest faller av. Det er ikke en kritikk av pizzaen, men det kan av og til føre til at opplevelsen ikke blir helt perfekt.

Vi starter med salat-pizzaen siden den fortere blir vassen og dårlig. Den inneholder kebabkjøtt, isbergsalat, tomat, agurk, løk og kebabdressing. Her er dessverre salatbitene kuttet litt for ujevnt, som skaper en litt ubalansert bit med pizza, med for mye variert tekstur. Den smaker godt, men blir ikke en innertier.

Det neste vi prøver er Pommes pizza, en pizza med kebabkjøtt, pommes frites og kebabdressing. Den smaker bedre, det er et lite kick i den av noe krydder. Pommes frites er et godt tillegg på pizza, den gir en god smak og tekstur til pizzaen. En solid og god pizza, men i mengder blir den tung.

Den neste er mexicana, en pizza toppet med kjøttsaus, bacon, pepperoni, jalapenos og løk. Min erfaring med å bytte kjøttsaus på pizza er at majoriteten av pizzaen blir veldig våt og slapp. De fleste tør ikke å steke pizza litt ekstra, noe som de sårt trenger. Dessverre blir denne pizzaen slik, den blir våt og slapp. Men den smaker veldig godt, en balansert pizza som slår til med spice fra jalapenos og fett fra pepperoni og bacon.

Siste biten er den enkle og sikre Milano, en pizza som består av skinke og biff. Den smaker slik den skal smake, den smaker bra og er balansert. Alltid en sikker pizza å gå for.

Kebaben er siste mann ut, en stor rull fylt med kjøtt, salat og dressing. Den smaker veldig godt, er balansert og er slik den skal være. Ingenting å sette fingeren på.

Positivt:

  • Hyggelig og effektiv service
  • Gode smaker
  • Gode priser

Negativt:

  • Litt understekte pizzaer
  • Litt ubalanserte smaker

Oppsummering:

Efes er en veldig trivelig restaurant med hyggelig betjening, fine lokaler og komfortable møbler. Menyen er slik som hos de fleste pizzarestauranter, stor og primært italiensk fokusert. Maten smaker godt, men pizzaene mangler litt steking for at de blir en stor konkurrent mot de andre pizzastedene i Åsane.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Ukens lønsjtips: Meny Åsane Storsenter

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Bare Åsane ankommer Meny kjøkken for en liten lunsjbit.

Meny har lenge vært et fast syn for de utallige kundene hos Åsane Storsenter, og nylig pusset Meny opp lokalene sine.

Meny har alltid hatt en imponerende varmdisk, kjøttdisk og fiskedisk med at stort utvalg.

Jeg kommer bort til disken og blir umiddelbart møtt av en smilende kokk som hjelper meg raskt.

Jeg bestemmer meg for å prøve tre forskjellige retter.

Jeg bestiller Kylling og ris til kroner 45, pytt i panne til kroner 45 og lasagne til kroner 55.

Kylling og ris inneholder massevis av forskjellige grønnsaker og et lett hint av curry. Risen er dessverre overkokt men den smaker godt. Den gir en varm munnfølelse og metter godt.

Pytt i panne kommer i form av litt for overkokte poteter, men retten smaker utrolig godt. BBQ-smak oser gjennom retten. Den metter veldig og blir veldig mye i store mengder.

Lasagnen er bakt litt for lenge som gjør at teksturen blir litt for myk. Den smaker veldig godt, varmer godt og er balansert i mengden saus, pasta og ost. Lasagnen blir favoritten av de tre.

Positivt:

  • Hyggelige ansatte
  • Bra utvalg
  • Gode priser

Negativt:

  • Overkokt mat
  • Ubalanserte smaker

Oppsummering:

Meny har et stort utvalg som treffer de fleste. De har gunstige priser som gjør at man ikke trenger å selge skjorten for en god lunsj. Maten er dessverre litt overkokt, men det vil selvsagt skje når den ligger i en varmdisk over lengre tid. Maten smaker godt godt. Et lunsjsted verdt å besøke.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Ut og spise i Åsane: Sushi Nam Nam Horisont

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Bare Åsane ankommer Sushi Nam Nam på Horisont, uten å ha reservert bor på forhånd.

Jeg ankommer det glassdekkede, lyse lokalet ogh er sulten på middag. Jeg kan allerede se fra utsiden at det sitter flere gjester inne i lokalet.

Jeg går inn i restauranten, og ser med engang det rullerende båndet med sushi. Det strekker seg fra kjøkkenet og gjennom hele restauranten.

Den eneste servitøren på jobb går rett forbi meg, uten å si et ord, så jeg bestemmer meg for å finne et bord. Like etter kommer servitøren bort med et glovarmt vannglass, og med et smil om munnen og ønsker meg velkommen.

Jeg bestemmer meg for å bestille på den gamle måten - via meny på bordet, og ikke via mobilen.

Menyen er stor, men god. Det er variert og har ikke for mange ulike retter og biter med sushi.

Jeg bestemmer meg for å bestille Kylling gyoza til kroner 109, Buffet Deluxe til kroner 359 og Tunfisk nigiri til kroner 65.

Det tar rundt ett minutt fra jeg bestiller maten til jeg får en tallerken med gyoza foran meg. Jeg blir forbløffet over hastigheten.

Gyoza er frityrstekt og det gir en fantastisk krønsj, i kontrast til sitt møre indre.

Det smaker ok, men litt anonymt. Sammen med sausen man får til, er gyoza absolutt verdt en bestilling.

Så var det over til den evig rullerende buffeten med skåler fylt med biter av sushi. Jeg plukker et par skåler, som ser ulik ut - men her finner jeg fort ut av de aller fleste bitene er nesten helt identisk.

Makiruller med laks/scampi og avokado, det er egentlig utvalget i buffeten. Det kommer av og til noen ruller som er litt mer interessante, men de holder seg stort sett til den oppskriften.

Jeg identifiserer et par ulike ruller.

Makirull med avokado og laks er kjedelig og tørr. Makirull med laks, avokado og kremost er også kjedelig. Kremosten gir ikke noe til sushibiten. Jeg finner en norirull med både laks og frityrstekt scampi samt agurk, og heldigvis smaker denne mer!

Like etter jeg har begynt å fråtse i buffeten, ankommer nigiri bitene på bordet. Nigiri er biten med sushi som virkelig fremhever både fisk og ris kunnskapene til kokkene og restauranten, for i den biten kan man ikke skjule feil i teknikk eller smak.

Risen i denne biten er riktig kokt, men er ikke smakstilsatt nok så den blir tam. Tunfisken er fint kuttet og har en deilig tekstur med riktig temperatur. Likevel smaker ikke biten noe annet en kokt ris.

Jeg får aldri besøk av servitøren gjennom måltidet for å høre om maten smakte. Jeg fikk heller aldri tilbud om soyasaus, noe som jeg måtte selv hente på et annet bord.

Servitøren hadde full restaurant og var alene på jobb, så det er selvsagt forståelig at det fort kan glemmes.

Positivt:

  • God meny
  • Gode priser
  • Ok smaker

Negativt:

  • For mange like biter
  • For lite utvalg i buffeten
  • Manglende service

Oppsummering:

Sushi Nam Nam har et artig konsept som mange sikkert liker, en buffet som rullerer rundt deg med identiske biter. Smakene er enkle og bitene gjør deg mett, for prisen så kan man fråtse og kose seg her. Dessverre er ikke Sushi Nam Nam stedet hvis man ønsker virkelig god sushi.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Ukens lønsjtips: Espresso House

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Bare Åsane ankommer Espresso House sulten for lønsj.

Espresso House har et imponerende stort og koselig lokale på Åsane Storsenter.

Espresso House ble startet i Sverige rundt 20 år siden og har siden den tid hatt sitt fokus på kaffe og å skape et varmt miljø for alle.

Bare Åsane ankommer lokalet rundt lunsjtider. Lokalet er ikke fullt, men det sitter et par gjester både inne og ute. Lokalet er varmt og koselig med gode stoler og rene bord.

Disken er innbydende, med en glassdisk fylt av forskjellige sandwicher. Jeg blir møtt av en smilende ansatt som anbefaler surdeigsbaguetten med Cæsar kylling.

Det blir bestilt en Cæsar kylling surdeigsbaguette til kroner 79 og en pære- og bringebærjuice til kroner 44.

Baguetten er saftig, enkel og smaker godt. Den hadde hatt godt av litt mer krydder og kanskje litt mer salt, spesielt på kyllingen som er helt uten krydder i selve baguetten.

Brødet er sprøtt, mykt og holder fyllet på plass. Baguetten metter godt og er god valuta for pengene.

Juicen er helt fantastisk, den er sur, søt og kald, perfekt på en varm sommerdag.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Positivt:

  • Godt utvalg
  • Ok priser
  • Ok smaker

Negativt:

  • Ingen

Oppsummering:

Espresso House passer både for å sitte i lokalet samt til take-away. Utvalget er stort og har noe for de fleste. Maten er god, men kunne gjerne ha litt mer piff i smakene. Juiceutvalget deres er stort og veldig fristende.

Ut og spise i Åsane: Roald’s Kro

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Bare Åsane ankommer Roald’s Kro klokken 1800 klar for middag.

I 20 år har Roald’s Kro vært et fast syn for de fleste i Åsane og fra flere i Bergen.

Kroen har alltid vært et sted hvor man finner tradisjonell husmannskost samt gatekjøkken og tipping.

Kroen er som kroen alltid har vært, ikke det koseligste lokalet men et lokale som nesten alltid er fylt opp av stamgjestene. Stamgjestene til Roald’s Kro er ikke av den yngre garde, tvert imot.

Bare Åsane ankommer lokalet og det er så og si fylt opp, bare en liten avdeling er tom men blir snart stengt av.

Vi finner oss et bord og går bort til disken hvor man bestiller maten. Menyen står både på tavler over disken samt på små tavler på disken. Menyen er stor og inneholder alt mulig.

Roald’s er for det meste kjent for sine tradisjonsretter, og torsdag er raspeballe dagen, så da må det selvsagt bli det.

Vi står i disken en god stund, hvor servitøren trykket og trykket på maskinen mens fire kunder stod i ro. Vi stod i rundt 10 minutter før vi fikk bestilt hvor det gikk ytterligere 5 minutter.

Vi bestiller Raspeballer til kroner 230, Kjøttkaker til kroner 190, Aspargessuppe til kroner 90 og barnepizza til kroner 85.

Det tar litt tid før maten kommer, litt for lang tid etter hva vi bestilte. Det er retter som på slike steder er raskt prosessert på kjøkkenet og burde ha blitt sendt ut raskere. Men vi tror at barnepizzaen holdt tilbake bestillingen.

Maten kommer og vi blir fort imponert over den varme, smakfulle hvite aspargessuppen. Den er veldig godt balansert og varmer godt opp. Porsjonen er stor i forhold til prisen, nesten litt for stor, men det er ikke negativt. Ingenting å sette fingeren på.

Kjøttkakene er nok det mest bestilte på menyen, og vi gledet oss til gode møre kjøttkaker. Dessverre er kakene kompakte, det smaker godt men de er litt som gummikuler.

Sausen er smakfull og treffer slik den skal, potetene er møre og faller fra hverandre, mens den store porsjonen med pose lagd ertestuing ikke faller i smak. Den er tørr i teksturen og smaker ingenting.

Raspeballene er gode men er også litt for faste og litt for seige, men smaken sitter som den skal. Svineknoken er akkurat slik den skal være, sammen med vossakorven og kålrabistappen binder alle smakene sammen. En raus porsjon som metter de fleste.

Jeg bestilte barnepizza for å se hvilket utvalg de hadde til de unge, og for å se hvordan pizzaen var. Pizzaen er av det enkleste slag, den smaker lite. Pizzabunnen er fin men osten er ikke stekt lenge nok, den ligger som et tungt teppe over deigen. Sausen er alt for anonym og smaker ingenting, så all smaken kommer fra den kokte skinken på toppen.

Positivt:

  • Hyggelig service
  • Gode priser for mengde mat
  • Gode smaker

Negativt:

  • Går litt treigt med kjøkkenet og servitøren
  • Litt faste kjøttkaker

Oppsummering:

Roald’s Kro er og kommer alltid til å være matstedet for den eldre garde. Maten er tradisjonsrik og treffer som oftest hvor den skal. De er de utallige gjestene som gjør Roald’s Kro koselig å sitte på, akustikken er fin og det er kjekt å se mennesker som koser seg med maten.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Ukens lønsjtips: Godt Brød Horisont

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Bare Åsane ankommer Godt Brød på Horisont sulten til lønsj.

Godt Brød på Horisont har et stort lokale, både inne og ute. Det er noe av det første man ser når man går inn glassdørene.

Jeg blir møtt av en veldig smilende og hyggelig servitør som forteller om sitt sandwich-utvalg, et utvalg som er veldig ensformig og kjedelig.

Jeg tror ikke det var en eneste sandwich som ikke inneholdt enten brie eller spekeskinke, det var egentlig bare et annet type brød rundt.

Jeg bestiller en Focacia til kroner 115 og en Cappuccino til kroner 54.

Jeg får sandwichen med det samme og får beskjed om at hun kommer med kaffen etter hvert.

Jeg velger å sette meg på uteserveringen deres, grunnet det vakre været.

Det tar ikke lange tiden før servitøren kommer med cappuccinoen.

Sandwichen inneholder brie, spekeskinke, soltørkede tomater og salat.

Dessverre er brødet kompakt. Det mangler den unike saftige og oljete teksturen focaccia skal ha. Brien er også kuttet for tykt, som gjør at det kompakte brødet blir enda mer kompakt, men sandwichen smaker godt. Smakene sitter som de skal, men hele sandwichen blir for kompakt og for tørr.

Cappuccinoen er som den skal, men mangler litt fylde, den føles litt for tynn.

Positivt:

  • Hyggelig betjening
  • Gode smaker
  • Fin lokale

Negativt:

  • Ensformig og kjedelig utvalg
  • Kompakt focaccia

Oppsummering:

Godt Brød på Horisont er en koselig liten kafe å sette seg ned på for å ta en bolle eller en kopp kaffe. Sandwichene er dessverre ikke verdt turen, de blir for ensformige og kjedelig for at det er verdt pengene.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Ut og spise i Åsane: Domino’s Åsane Storsenter

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Bare Åsane ankommer Domino’s på Åsane Storsenter klar for litt amerikansk pizza.

Domino’s er en av verdens største pizzakjeder og ankom Norge i 2014 og tok sin plass i det pizza glade landet sakte men sikkert.

Domino’s overtok det gamle lokalet til Dolly Dimples og tok en totalrenovering slik at lokalet matchet den tradisjonelle moderne blå looken.

Vi blir møtt av to smilende ansatte som sier vi kan sitte oss hvor vi vil.

Vi tar med oss en meny til bordet og finner fort ut av hva vi ønsker å bestille.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Jeg går bort i disken og bestiller Cheesy bread til kroner 59, Buffalo wings til kroner 69, Crispy tenders til kroner 69, Manhattan til kroner 79, Hellstrøms Hvit Bacon til kroner 189 og en American Cheese steak til kroner 189.

Det tar ikke lange tiden før maten er ferdig, akkurat 8 minutter fra bestillingen står maten pakket og klar i disken.

Vi starter først med buffalo wings som er ingen innertier, tvert imot. Tørre kjedelig kyllingvinger med ingen smak.

Crispy tenders er veldig lik buffalo wings, smaker ingenting og er absolutt ikke crispy. Det er triste og myke.

Cheesy bread er en innertier. En sprø bunn dekket med hvitløkssmør og smørete smeltet ost er fantastisk. En absolutt anbefaling.

Vi har alle sett reklamene med Herr Hellstrøm som skulle lære Domino’s og lage pizza. Vi bestemte oss for å prøve en av hans kreasjoner og blir trist over hvor enkel pizzaen er. Man skulle tro at en kokk som Eivind Hellstrøm hadde en litt gøyere smakspalett enn en pizza med hvit saus, bacon, rødløk og sopp.

Den smaker greit med sin italienske bunn, det er en pizza som enhver person kunne ha laget hjemme, bedre.

Manhattan pizzaen derimot er den beste pizza av de tre vi bestilte. Den inneholder pepperoni, rødløk, pepper og chiliflak. En spicy velsmakende og balansert pizza som treffer på det meste.

American cheese steak inneholder marinert biff, rødløk, grillet paprika, sopp og cheddar. Den er også veldig balansert og smaker godt, med ingen svakheter.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Positivt:

  • God service
  • Gode priser
  • Gode smaker

Negativt:

  • Ikke det koseligste lokalet

Oppsummering:

Domino’s er en av de billigste og bedre pizzasjappene i Norge. De har god bunn med sjenerøse mengder ost og topping. Å sitte hos Domino’s er ikke anbefalt, lokalet er kaldt i sin stil og passer bedre for en kjapp matbit enn middag. Jeg ville unngått Hellstrøm sine kreasjoner og heller gått for Domino’s sine pizzaer eller lag en egen selv.

Ukens lønsjtips: Big Bite Åsane Storsenter

Bare Åsane ankommer Big Bite på Åsane Storsenter for lønsj.

Big Bite er et standard sted for flere sultne gjester, det er kjapt, effektivt og enkelt å ta med seg noe i hånden.

Big Bite har lenge vært et fast syn i Åsane, og er godt besøk av både eldre og yngre generasjoner.

Jeg går bort til disken og blir møtt av en smilende arbeider.

Jeg bestiller en Pulled pork sandwich til kroner 73, men tar ekstra topping i form av bacon til kroner 17 og ost til kroner 14.

Det tar ikke lang tid før sandwichen er klar.

Sandwichen inneholder salat, agurk, paprika, BBQ saus og chilimajones.

Brødet er varmt og godt, litt sprøtt og mykt.

Dessverre er pulled porken veldig anonym og tørr, det er også ikke veldig mye av den. Noe som trekker sandwichen ned.

Sandwichen er saftig på grunn av dressingene og de friske grønnsakene i sandwichen.

Uten dem hadde sandwichen vært for tørr for å nytes.

Positivt:

  • Effektiv servering
  • God service
  • Ok priser

Negativt:

  • Tørt kjøtt

Oppsummering:

Big Bite har vært og kommer til å være et sted hvor sultne mennesker går. De har et godt utvalg med effektiv service som gjør at det er lett å ta med seg noe på farten. De har gode smaker, men bommer på de viktigste ingrediensene i sandwichen.

Ukens lønsjtips: 7 Eleven Åstveit

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Bare Åsane ankommer 7 Eleven på Åstveit, klar for lunsj.

7 Eleven fikk for noen år tilbake fried chicken servering ved bensinstasjonen.

Nå er slik at 7 Eleven ikke er vide kjent for sine kulinariske måltider. De er mer for raske og lette retter som man skal kunne ta med seg som take-away, og det har de gjort riktig her.

Utvalget er nokså stort, det finnes flere valg.

Det blir bestilt Medium mix til kroner 95, Tilbehør mix til kroner 69, Dressinger til kr 30 og Dirty Fries til kroner 55.

Prisene er ikke stive i henhold til hvor mye mat man får.

Det tar ikke lang tid før maten kommer.

Medium mixen består av kylling nuggets, vinger og egentlig tender filets, men det var noe de ikke hadde denne dagen så jeg fikk flere nuggets. Nuggetsene og vingene har fin krønsj og smaker godt men er dessverre litt tørr alene. Det trengs dipper til.

De har seks dipper å velge mellom, jeg valgte Bernaisé, Aioli og Bourbon glaze. Bernaisén er best og smaker som den skal, samme er Aiolien mens Bourbon glazen er den svakeste og er ikke anbefalt.

Tilbehør mixen består av løkringer, mozzarella sticks og chili cheese. Alle har en fin krønsj, hvor chili cheese trumfer sterkest på smak. Løkringene er slik de skal være og passer perfekt med bernaisé dressingen. Dessverre er mozzarella sticksene er ikke stekt lenge nok, de er faste og har ikke den smeltet osten teksturen.

Dirty fries er den beste retten som består av pomme frites med ostesaus, baconbiter og syltet jalapénos. En grisete rett som metter godt.

Positivt:

  • Godt utvalg
  • Gode priser

Negativt:

  • Litt manglende smak

Oppsummering:

7 Eleven er det riktige stedet i Åsane for å spise usunn fried chicken til en billig penge. Det er ikke anbefalt gå her hver dag men i ny og ne er det lov å skeie litt ut å spandere noen kalorier på seg selv. Smakene er enkle men gode og rommer cravings behovet.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Ut og spise i Åsane: iSushi

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Bare Åsane ankommer iSushi for middag uten reservasjon.

iSushi ble startet i Åsane i 2014 og har siden da åpnet flere restauranter rundt i Bergen. De var lenge den eneste og mest ledende sushirestauranten i Åsane.

iSushi i Åsane ligger på et veldig rart sted, må ma et stykke ned bak en bygning, hvor utsikten er rett på en parkeringsplass. Lokalet er åpenbart ikke laget til å bli brukt primært som en restaurant men mer som et take-away sted.

Det blir bevist gjennom måltidet, hvor utallige sultne gjester henter sine take-away bestillinger og sjåførene fra iSushi løper ut og inn i lokalet.

Vi ankommer lokale og blir møtt av en litt hard servitør som ser oss raskt inn i øynene før hun ser ned på benken sin. Vi spør om vi kan sette oss hvor som helst og hun svarer brått ja og ser ikke på oss igjen etter det. Mens vi går mot bordet sier hun at vi bestiller i baren.

Lokalet er det helt tomt for gjester, det eneste man hører er kjøkkenet som kokkelerer og bestillingene kommer inn.

Vi setter oss ned og bli positivt overrasket over den gode musikken i lokalet.

Menyen står på bordet og vi titter raskt på den og blir positivt overrasket over utvalget. Menyen er akkurat passe stor nok.

Vi bestiller Ebi Kushiro til kroner 170, Spicy Hotate til kroner 116, Tunfisk Nigiri til kroner 58, Royal duck til kroner 146 og Kylling Karaage til kroner 100.

Vi sitter en liten stund før servitøren kommer bort til bordet og nærmest hiver tallerkene på bordet. Jeg har aldri fått en tallerken så bestemt lagt ned foran meg, servitøren sier ingenting og ser ikke på oss når hun gjør det.

Litt etter kommer maten og det ser veldig innbydende ut.

Vi starter med Kylling karaagen, en av mine favoritt retter. Den frityrstekte kyllingen smaker veldig bra, en akkurat riktig stekt. Den er saftig og har en veldig fin krønsj, men den mangler en tipp som kan fremheve smakene mer enn en sweet chili saus.

Vi begynner rett på Royal duck, en frityrstekt maki rull fylt med andebryst, mango, avocado, hvitost og kremost. En smakfull og veldig god maki rull, en sushibit som de fleste kan like.

Det neste vi prøver er Tunfisk nigiri. Nigiri er en sushibit som er mest spist verden over, det er biten som beviser om sushikokken kan koke ris og kutte fisk. Tunfisken er dessverre underveldende. Små tørre tynne biter med tunfisk gir ikke biten noe annet enn smak av risen, noe som trekker måltidet ned.

Den neste biten er Spicy hotate, en makirull fylt med kamskjell, agurk og chilimajones. Den smaker godt men den mangler noe, den blir litt for ensformig. Litt mer majones hadde gjort mye for biten ettersom den blir litt tørr.

Ebi Kushiro er den nye makirullen på menyen og er kveldens beste bit. En rull med scampi, mango, kremost og er toppet med jordbær og chilimajones. Det er gode og balanserte smaker, hvor hvert element gir noe til biten.

Positivt:

  • Fin meny
  • Godt utvalg
  • Gode smaker

Negativt:

  • Dårlig service
  • Litt bråkete fra kjøkken

Oppsummering:

iSushi har et veldig godt og enkelt utvalg men bommer svært mye på servicen. Det frister mer å bestille take-away enn å sitte der å spise. Prisene er gode og man får gode smaker for pengene. iSushi er veldig California inspirert og det ser man på mengden av makiruller med kremost og snåle kombinasjoner, men bommer på de basiske bitene som nigiri.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Ut og spise i Åsane: Tertnes Kinamat

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Bare Åsane ankommer Tertnes Kina Restaurant uten reservasjon.

Tertnes Kro var viden kjent i Bergen for sin tradisjonelle hverdagskost. I nesten 26 år var Tertnes Kro den samme, frem til august 2008 når Chun Ming Choi og Jian Min Li tok over og startet Tertnes Kina Restaurant.

Tertnes Kina Restaurant er en restaurant som har vært på Tertnes i 14 år, og har servert kinesisk mat og ønsket å gi denne bydelen et utvalg av Asia.

Vi ankommer lokalet, som er tomt for gjester, denne vakre sommerdagen. Vi går inn døren og blir møtt av den smilende servitøren, som sier at vi kan sitte oss hvor enn vi vil. Vi bestemmer oss for å sette oss ute, grunnet det vakre sjeldne sommerværet.

Det er mye take-away trafikk denne dagen.

Uteserveringen er nokså koselig. Bare noen av stolene har puter, puter som ikke har blitt vasket på en stund, virker det som. På de fleste bordene står det askebeger, som ikke har blitt tømt.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Vi får menyen og blir fort interessert i det billige tilbudet Middag for 2 til kroner 228 per pers, og bestemmer oss for å bestille det.

Vi bestiller inne ved baren, og får maten ikke lenge etter.

Første retten er en veldig snodig vårrull, en stor vårrull som jeg aldri tidligere har sett i min karriere.

Den komme enslig på en tallerken - uten noe form for saus, så vi må spørre servitøren etter saus. Hun komme fort tilbake med sweet chili.

Vårrullen er hjemmelaget og inneholder en generøs mengde med kål, som overdøver de andre komponentene i retten, som kylling og løk.

Vårrullen er nesten vanskelig å spise, grunnet den store størrelsen. Vårrullen smaker dessverre lite og har for det meste smak av kål. Sweet chili-sausen redder retten med sin søte og spicy smak.

Raskt etter kommer de to neste rettene.

Biff med XO-saus, frityrstekt svin med sursøt saus og kokt ris.

Biff XO har forskjellig smak, noen biter er møre, noen er seige, noen smaker ferskt og noen smaker gammelt.

Grønnsakene i retten er fremdeles rå, og det gjenspeiles i smaken. Sausen er unormalt søt og mangler sitt ikoniske umami spicye-preg.

Frityrstekt svin er veldig fint frityrstekt, har en knasende god skorpe, men dessverre er svinet seigt som gjør at man tygger og tygger på det.

Her lider også grønnsakene av det samme som hos Biff XO: de er rå. Sausen er sticky og sursøt, slik den skal være, men den mangler balanse mellom smakene.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Positivt:

  • Hyggelig service
  • Gode priser
  • Rask servering

Negativt:

  • Ubalanse i rettene
  • Seigt kjøtt

Oppsummering:

Tertnes Kina Restaurant er en institusjon i Åsane og har vært det siden de startet. De har et stort potensiale til å skape en fantastisk restaurant med unike kinesiske retter, men taper på ubalanse i rettene. Det hadde vært kjekt å få frem flere unike kinesiske retter, som kan trekke et større publikum.

Ukens lønsjtips: Mat på farten

- Wow! For noen smaker de har på maten! skriver matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

- Wow! For noen smaker de har på maten! skriver matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Mat på farten - Åsane Storsenter
  • Besøkt: 28. juli klokken 1430

“Mat på farten” er ett av de nye mattilbudene i Åsane. Det er lokalisert på parkeringsplassen mellom Åsane Storsenter, bygg B og D.

Denne lille food trucken har ikke det mest innbydende utseende. Men: wow! For noen smaker de har på maten!

Solen skinner når jeg ankommer food trucken, og jeg blir møtt av den smilende og hjelpsomme arbeideren. Hun forteller meg om sine favoritter, og jeg følger hennes anbefalinger.

Det blir bestilt en Kylling heaven baguette til kroner 69 og en Buffalo wings til kroner 72.

Det går kjapt, og maten blir servert raskt.

Buffalo vingene er helt fantastiske! De er helt riktig varmebehandlet, med saftig kyllingkjøtt. Glazen rundt er akkurat passe spicy, og gjør slik en BBQ saus skal gjøre.

Baguetten kommer varm, med kyllingkjøtt, kål og ost.

Kyllingen er mør og saftig og smaker veldig godt. Den har en liten, sterk piff i seg som løfter smakene frem.

I bunnen av baguetten ligger veldig tynnkuttet kål, som er kald og som gir litt mer tekstur til bagutten.

Positivt:

  • Veldig gode smaker
  • Gode priser
  • Hyggelig service

Negativt:

  • Ingen

Oppsummering:

  • Mat på Farten er et fantastisk sted for å spise lunsj, enten å sitte på deres to bord utenfor trucken eller å ta med seg. De har et enkelt menyvalg av varme/kalde baguetter, wraps og Buffalo wings.

* Les flere spisetips fra Åsane her!

––-

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Alchemist i København og Restaurant 1887 i Bergen.

Ukens lønsjtips: Bakst & Brygghuset

Bakst & Brygghuset. Foto: Simon Nilsen

Bakst & Brygghuset. Foto: Simon Nilsen

Sted: Bakst & Brygghuset

Besøkt: 21. juni klokken 1200

Bare Åsane ankommer Bakst & Brygghuset på Industrihuset klokken 1200 til lønsj.

Bakst & Brygghuset ble stiftet i 2016, og har siden den tid levert langtidshevet brød til Åsanes beboere.

Bakst & Brygghuset er også sertifisert som håndverksbakeri. Det kan man virkelig forstå når man ankommer det travle lokalet.

Lokalet er stort, og det er en del lyd fra flere aktive bakere og fra maskiner. Lydene kan nok være for mye for enkelte, men jeg synes det er med på å sette en viss atmosfære i lokalet. Man føler seg en del av bakerne når man hører eltemaskinene og ovnene jobbe på sitt hardeste.

Luktene er fantastiske. Det lukter nystekt brød, sukker og søtt.

Bakst & Brygghuset har et imponerende utvalg av sorterte godsaker, fra nystekte brød til kaker, terter, smørbrød - samt tørrvarer i de store hyllene og noe ferskvare.

Jeg bestiller en Brie & Pesto sandwich til kr 74.

Det blir fortalt at brødet er et flatt krydderbrød. Det er noe av det beste brødet jeg har smakt i min karriere. Brødet er akkurat riktig sprøtt og mykt. Det er behagelig tynt, noe som gjør at man ikke strever med å bite over det.

Fyllet er godt. Brien er god, og er ikke overdøvende. Pestoen er rikelig påsmurt og smaker friskt.

Den eneste jeg reagerte på er tomaten, som kunne ha vært kuttet litt tynnere. Når alt annet i sandwichen er tynt kuttet, så blir tomatbitene litt for store, og lager en litt feil tekstur i sandwichen.

Positivt:

  • Hyggelig service
  • Godt utvalg
  • Gode smaker & teknikker

Negativt:

  • Kan være litt mye lyd for enkelte
Brie & Pestosandwich. Foto: Simon Nilsen

Brie & Pestosandwich. Foto: Simon Nilsen

Oppsummering:

Bakst & Brygghuset er akkurat det som Bergen og omegn ikke har nok av: skikkelig håndverk. Bakst & Brygghuset imponerer med sitt talent, og sitt fokus på smak. Det skinner frem i produktene deres. Et bakeri enda flere bør reise til - hver dag - for våre brød- og lønsjcravings.

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Alchemist i København og Restaurant 1887 i Bergen.

Ut og spise i Åsane: Alanya Kullgrill Kafé & Bar

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Alanya Kullgrill Kafé & Bar
  • Besøkt: 20. Juni klokken 1700

Bare Åsane ankommer Alanya Kullgrill Kafé & Bar uten reservasjon.

Alanya Kullgrill Kafé & Bar tok over de gamle lokalene til Pizzawood på Ulset og har introdusert et tyrkisk kjøkken til Åsane.

Vi blir fort møtt av en effektiv servitør som forteller oss at vi kan sitte oss hvor enn vi vil. Vi bestemmer oss for å sette oss på uteplassene. Store bord som kan føles som at de er nylig blitt lakkert, bordene er litt seige, noe som solen også kan ha skyld i. Det gjør ingenting for måltidet som kommer.

Vi tar drikkebestilling mens vi ser på den store menyen. Drikken kommer kjapt.

Menyen er stor, men på en positiv måte. Utallige tyrkiske retter som jeg så vidt har hørt om - og alle rettene frister.

Vi bestiller Hummus til kr 109, Halloumi til kr 129, Lam Guvec til kr 299 og Adana Shish til kr 289.

Hummus og Halloumi blir bestilt som forretter og kommer kjapt ut av kjøkkenet.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Hummusen er fantastisk, smaker ferskt og meget godt. En god elv av olivenolje i midten av tallerken binder smakene sammen.

Brødet som kommer med er av det beste slag, et tynt brød med ost som er smeltet inn er magisk sammen med hummusen.

Halloumien skuffer litt. Den smaker ok, men er seig. Den mangler smak og blir veldig anonym sammen med salaten, som ikke tilfører retten mer enn vann fra isbergsalaten.

Like etter ankommer hovedrettene.

En rykende tallerken med Lam Guvec stjeler oppmerksomheten vår kjapt. En fargerik og godtluktende tallerken med lam i en tomatsaus. Det smaker fantastisk, perfekt kokt kjøtt som smelter på tungen, men har akkurat det riktige tygget. Retten kommer med ris, som det gjerne kunne ha vært mer av.

Adana Shish er også veldig innbydende. Et langt spyd som godtluktende kjøtt, det dufter av krydder og aromater sammen med grill. Det er veldig smaksrikt, men er litt for seigt.

Retten blir servert med ris, som hos Lam Guvec også er litt lite av. Det blir også servert med to store tomater som er behandlet på en underlig måte. Tomatkjøttet på utsiden er alt for mykt og varm mens innsiden er kald og våt. Et underlig tilbehør som vi ikke forstår oss på.

Positivt:

  • Gode smaker
  • Effektiv service
  • Godt utvalg

Negativt:

  • Unødvendig salat til alle retter.
  • Litt dyrt med henhold til kvantitet på tallerken.

Oppsummering:

Alanya Kullgrill Kafé & Bar er et fantastisk tilskudd til Åsane som enda flere bør besøke. De har et imponerende utvalg av retter som smaker fantastisk og autentisk. Lokalet er litt mørkt, men det er bagateller når man spiser maten.

––––

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Alchemist i København og Restaurant 1887 i Bergen.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Middagstips!🍕🍲

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Hvis du ikke vet hva du skal lage til middag i dag, har vi i Bare Åsane noen skikkelig gode middagstips:

Vår matanmelder Simon Nilsen er tidligere kokk. Han har besøkt flere restauranter i Åsane og smakt på hva de har å tilby.

Lunsjtips i ruskeværet

Baker Brun Foto: Simon Nilsen

Baker Brun Foto: Simon Nilsen

Vi drømmer om at sol og varme skal komme vår vei igjen. Mens vi drømmer, har vi i Bare Åsane noen gode lunsjtips vi vil dere med dere:

Vår matanmelder Simon Nilsen har vært rundt om i Åsane og testet ut forskjellige spisesteder.

Egon Åsane svarer: - Restauranten er regionens mest populære

Bare Åsane sin matanmelder har besøkt Egon restaurant. Han ble begeistret for kyllingklubbene, men hadde en god del kritiske bemerkninger til maten.

Vi kontaktet Egon Åsane for en kommentar, og fikk svar fra Dan Robert Halshamn. Han er daglig leder for drift i Norrein Gruppen og Egon Restauranter.

Vi gjengir hele kommentaren her:

«Det er beklagelig at deres matanmeldere ikke sitter igjen med et bedre inntrykk etter deres besøk ved Egon Åsane.

Som regionens mest populære og best besøkte restaurant så mottar Egon Åsane svært mange gjestetilbakemeldinger, og omtrent alle bruker være svært fornøyde.

I dette tilfellet så har vi da bommet på noen detaljer. Dette er beklagelig og dette er nå tatt tak i internt og ryddet opp i.

Egon bruker de beste av norske råvarer. Alle sauser og dressinger er laget av våre egne kokker ved hver restaurant og etter våre egne oppskrifter.

Vi er kjent over hele Norge for vår gode atmosfære, som sammen med vårt store menyutvalg gjør at Egon over hele Norge er godt besøkt.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre gjesteopplevelsen i våre restauranter, og setter derfor stor pris på all den konstruktive tilbakemelding vi får.

Dette blir alltid nøye gjennomgått og forbedringer blir iverksatt.

Må samtidig få berømme vårt lederteam og personale ved Egon Åsane for å ha jobbet seg særdeles godt gjennom to år med pandemi, fram til nå å skulle ta imot mengder med glade gjester som er sulteforet på å kunne spise ute på restaurant.

Håper alle i regionen støtter opp under sine lokale serveringssteder i tiden fremover.»

Ut og spise i Åsane: Egon

Kyllingklubbene er kveldens høydepunkt! Mer var det en del annet som trakk ned helhetsinntrykket, i følge matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

Kyllingklubbene er kveldens høydepunkt! Mer var det en del annet som trakk ned helhetsinntrykket, i følge matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Egon Horisont
  • Besøkt: 12. juni klokken 1800

Egon etablerte sin første restaurant i 1984: Egon på Horisont er en omfattende og stor restaurant, med tre etasjer og en stor uteservering.

Lokalet følger den tradisjonelle, mørke treverkstilen. Det er massivt, og har ingen form for tilrettelegging med tanke på akustikk. Det er mye lyd, både fra gjester og fra kjøkkenet.

Vi blir møtt av en smilende servitør etter en 5 minutters ventetid i døren, selv om flere servitører stod i baren og så på oss. Vi har ikke bordreservasjon.

Vi blir vist til et bord. Vi bestiller via QR-kode og smarttelefon, ettersom det er lang kø i baren.

Egon lover på nettsidene sine at det brukes mye tid og energi på å utvikle retter og menyer. Menyen består av både asiatisk, meksikansk, amerikansk samt italiensk, og er en smeltedigel av retter.

Det blir bestilt Partyplatter til kr 315, Entrecôte til kr 398 og Sjokoladefondant til kr 120.

Bordet er rent, mens persiennene ved bordet er skitten. Det ligger et tynt lag med støv, og det er  flere synlig flekker.

Partyplatter ankommer bordet raskt. Det er en rett som består av løkringer, frityrstekt scampi, kyllingklubber, nacho chips, salsa, mango og peanøttsaus og hvitløksdip.

Den ser veldig innbydende ut, med fine løkringer og kyllingklubber. Dessverre er Partyplatter ikke så mye party som det høres ut som i navnet.

Løkringene er godt stekt, men smaker ingenting. Frityrstekt scampi er seige og smaker akkurat som løkringene: ingenting.

Kyllingklubbene, derimot, er kveldens høydepunkt! De er akkurat riktig stekt. De er saftige, og har mye kjøtt på seg. Glazen er smakfull, og ser veldig flott ut. Hvitløksdippen er supergod til kylling klubbene.

Nacho-chipsene smaker som papp, og salsaen har anonym smak, og en ubehagelig, våt tekstur.

Mango- og peanutdippen er noe av det dårligste jeg har smakt i mine mange år i bransjen. Den smaker verken mango eller peanut, men har en over-søtlig smak.

Entrecôten er en skuffelse. Biffen er riktig stekt, men er av det seige slaget. Den er verken krydret, og eller har fått hvile lenge nok.

Resten av tallerkenen er heller ikke mye å skryte av. Den stekte sopp- og gulrotblandingen smaker ingenting. Hver bit er kald.

Søtpotetmosen har ingen god tekstur, og er smakløs og kald. De fløtegratinerte potetene er overkokt, og smaker verken karamellisert fløte eller hvitløk.

Biff-retten blir reddet av den varme béarnaisesausen, som smaker godt - selv om den mangler litt fylde fra smør og en smak av estragon.

Maten blir ikke spist opp, og blir stående på bordet i over 45 minutter før en servitør kommer forbi og spør om den smakte.

Maten blir ryddet av bordet, og vi blir sittende enda 25 minutter før desserten kommer.

Sjokoladefondanten er riktig stekt. Den har en flytende kjerne og smaker greit, men man kan kjenne at det ikke er brukt god sjokolade i den. Fondanten er dessuten vekselvis varm og kald på ulike steder.

Lime- og sitronsorbeten har en god tekstur, men smaker gammel lime- og sitronjuice. Under sorbeten ligger det knuste biter av Oreo, som likevel ikke smaker Oreo.

På tallerkenen ligger også bringebærcoulis, og den smaker heldigvis som den skal!

Positivt:

  • Hyggelig service
  • Gode kyllingklubber

Negativt:

  • Dyrt
  • Treg service
  • Mat godt under forventet nivå

Oppsummering:

Maten på Egon er dyr, sett i forhold til det man som gjest får. Rettene holder rett og slett ikke godt nok nivå, og det sammen gjelder en del råvarer. Servicen er både bra og dårlig. Servitørene er smilende - når de endelig ankommer bordet.

---

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Alchemist i København og Restaurant 1887 i Bergen.

Ukens lønsjtips: Åsane Grill & Pizza

- Kebaben har en veldig god lefse, den har akkurat riktig tekstur, skriver matanmelder Simon Nilsen. han har vært på Åsane Grill & Pizza og testet kebaben. Foto: Simon Nilsen

- Kebaben har en veldig god lefse, den har akkurat riktig tekstur, skriver matanmelder Simon Nilsen. han har vært på Åsane Grill & Pizza og testet kebaben. Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Åsane Grill & Pizza - Åsane Storsenter
  • Besøkt: 12. juni klokken 1230

Åsane Grill & Pizza åpnet dørene sine i 1998, og har siden den tid vært et fast spisested for mange i Åsane.

De har servert kebab, som har vært omtalt som Åsanes beste, og jeg har selv vokst opp med mat fra Åsane Grill & Pizza.

Jeg kommer tidlig på en søndag, og blir dessverre møtt av en medarbeider som ikke smiler.

Jeg bestiller kjapt en Kyllingkebab til kr 133.

Den ble hurtig lagd, mens lokalet blir fylt opp av sultne gjester.

Kebaben har en veldig god lefse, den har akkurat riktig tekstur. Kyllingkjøttet er smakfullt og saftig. Det har hint av varme krydder, som passer veldig godt med den ferske isbergsalaten.

Isbergsalaten gir retten en god krønsj, og overdøver ikke smakene slik mange andre salater ville gjort.

Dressing i kebaben har en søtlig smak, som til en viss grad overdøver de andre smakene, men den tilfører samtidig retten den riktige mengden saftighet.

Kebaben holder høyt nivå, og blir fort spist opp.

Positivt:

  • Gode priser
  • Gode smaker

Negativt:

  • Litt mangel på service

Oppsummering:

Åsane Grill & Pizza er et passende sted for en kjapp lunsj i lokalet, eller for å ta med seg videre. Kebaben kan absolutt anbefales.

---

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Alchemist i København og Restaurant 1887 i Bergen.

Red Sun Åsane svarer: - Vi har mange lokale og faste kunder

Tidligere i dag publiserte Bare Åsane en restaurantanmeldelse av Red Sun Åsane, som ligger i det gamle Industrihuset på Nyborg.

Daglig leder i Red Sun vil gjerne kommentere noen punkter i BÅ sin anmeldelse.

- For meg virker det som om matanmelderen bare har besøkt oss én gang, og skrevet veldig detaljert ut fra dette ene besøket, sier daglig leder i Red Sun Åsane, Thanarak Jaengbamrung.

I den første versjonen av anmeldelsen skrev Bare Åsane at det kunne virke som det var brukt MSG (Monosodium Glutamat) i en rett med bønner. Dette avviser Jaengbamrung.

- Vi bruker bare vanlig salt, aldri MSG, sier hun.

Hun sier videre at det er lurt å reservere bord på forhånd om man har spesielle ønsker om plassering.

- Matanmelderen skriver at bordet han fikk er stort. Vi har store porsjoner med store tallerkener. Jeg får av og til høre fra gjester at bordet er for lite, påpeker Luang.

Videre sier hun at en del av vurderingene i anmeldelsen er vanskelig å kommentere, fordi de bygger på individuell smak.

Hun forteller at Red Sun Åsane er en familiedrevet, lokal restaurant, uten noen kjedetilknytning.

- Vi har mange lokale og faste kunder som setter stor pris på maten vår. Mange barnefamilier kommer her og spiser, og de liker at vi har et bredt utvalg på menyen, sier daglige leder Mayvika Luang, som gjerne vil ha flere åsabuere på besøk.

Ut og spise i Åsane: Red Sun

- Red Sun har stort potensiale, og holder et veldig behagelig prisnivå, mener matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

- Red Sun har stort potensiale, og holder et veldig behagelig prisnivå, mener matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Red Sun Åsane
  • Besøkt: 2. juni kl. 1730

Bare Åsane ankommer Red Sun Åsane, uten reservasjon.

Red Sun etablerte seg i Åsane i 2015 på et veldig underlig sted for en restaurant: i Industrihuset på Liamyrane. Lokalet er veldig gjemt i det lange bygget.

Vi kommer inn i et interessant lokale. Kjøkkenet er midt i restauranten, åpent og til tider litt høylytt. Kjekt å se kokker jobbe bak diskene, mens man venter på maten. På kjøkkenet arbeider de rent og pent.

Vi blir kjapt møtt av en servitør som viser oss til bordet.

Bordet er stort, med to store sofaer på hver side. Bordet og sofaene føles litt malplassert. Vi måtte flere ganger flytte på sofa og bord for at det skulle passe.

Det er litt matrester under de fleste bordene, og mye rot bakover i lokalet. Flere pappesker og isopor kasser tar opp veien til toalettet.

Toalettets inngang er nesten sperret av uorganiserte stoler, og toalettet har et veldig svakt og ubehagelig lys. Man ser nesten ikke noe. Vasken mangler bunnventil, og man ser rett ned i det skitne røret.

* Les flere anmeldelser av spisetilbudet i Åsane her

Menyen er massiv, uten et tydelig system. Man ender opp med å bla og bla, om og om igjen. Men vi bestiller flere retter: Vårruller med kylling til kr 80, Edamame bønner til kr 40, Miso suppe til kr 40, Peking Duck til kr 250 og Deluxe Meny 2 til kr 250.

Maten kommer kjapt ut av kjøkkenet, og alt blir servert samtidig.

Edamame bønnene er smakfulle og riktig dampet, men de føles gamle ut i både lukt, utseende og smak.

Misosuppe er en interessant rett - den er både simplistisk og kompleks. Hver restaurant har sin egen versjon av retten.

Miso er fermentert soyabønner og koji som begge er umamibomber. Misosuppen scorer høyt på umami-delen av retten, men kokkene har tilsatt tang og tare som er på sine siste dager. Det smaker litt gammelt.

Vårrullene er veldig gode, sprø og knasende med godt fyll. Det mangler litt smak fra fyllet. Litt mer smak hadde gjort disse himmelske.

Peking duck er en veldig avansert rett som det tar kokker årevis å lære seg å lage. Her bommer Red Sun veldig.

Anden er stjernen i retten, og den er massakrert. Den er syltynn, overkokt og tørr. Anden består mest av fett, og tørket raskt ut på tallerkenen. Retten blir reddet av kondimentene til. Peanøttsausen står for smakene.

Deluxe meny 2 er et fargerikt og innbydende fat med biter av sashimi, nigiri og maki biter. Menyen består av flere biter.

To biter med sashimi består av laks og hamachi, som begge er ferske. De er perfekt tempererte og smakfulle biter.

To biter med maki består av laks og scampi. Bitene smaker godt, og risen er god. Bitene er behagelig på tekstur, og har riktig temperatur.

Tre biter med nigiri består av laks, tunfisk og flambert kveite. I den første biten jeg tar av nigirien, så er laksen ubehagelig varm, noe som kan skje om kokken har holdt den for lenge i hånden.

Resten av bitene er riktig temperatur, så hva som skjedde med den enslige biten er underlig.

Tunfisk-nigirien er veldig gode, smakfulle og riktig temperatur.

Den flamberte kveiten er anonym, og jeg ser ingen spesiell grunn til å flambere et fint stykke med kveite. Den mister mye av sine ferske smak, og ender opp med å smake gass fra brenneren.

Positivt:

  • Gode priser
  • Gode smaker
  • Rask servering

Negativt:

  • Stor og rotete meny
  • Ingen spørsmål om maten smakte
  • Renhold og komfort på toalett

Oppsummering:

Red Sun Åsane er en sterk konkurrent til de andre sushi restaurantene i Åsane. De holder et sterkt nivå på fersk fisk og leverer gode biter med sushi. De bommer på mye, men treffer sterkt når de treffer. Det er mye rot i restauranten, som får det hele til å virke litt uprofesjonelt. Red Sun har stort potensiale, og holder et veldig behagelig prisnivå.

* Red Sun Åsane svarer: - Vi har mange lokale og faste kunder

---

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Alchemist i København og Restaurant 1887 i Bergen.

Ukens lønsjtips: Spiseriet

- Spiseriet er et veldig hyggelig, nytt sted på Åsane Storsenter, mener BÅs matanmelder, Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

- Spiseriet er et veldig hyggelig, nytt sted på Åsane Storsenter, mener BÅs matanmelder, Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Spiseriet Åsane Storsenter
  • Besøkt: 7. juni klokken 1230

Spiseriet er ett av flere spisesteder i Åsane som åpnet under pandemien.

Spiseriet er et veldig hyggelig, nytt sted på Åsane Storsenter. De har dekorert lokalet til å bli en behagelig og pen kafé.

Det er ikke mange gjester når vi ankommer, så vi tar det beste bordet. Vi legger fra oss sakene våre, og går til disken hvor menyen står. Vi blir møtt av en smilende og hjelpsom servitør, som tar imot bestilling vår.

Vi bestiller Fish & Chips til kr 179 og Egg & Bacon-smørbrød.

Vi får kjapt drikke og bestikk til bordet, og like etter kommer maten.

* Sjekk ut Bare Åsane sin matguide til Åsane

Fish & Chips ser veldig pen ut. Pomme frites er riktig stekt og er smakfull.

Fisken kan virke som ikke fersk. Den flaker ikke slik den skal. Den smuldrer mer opp når den skjæres i, men den smaker godt.

Retten kommer med en dip, som kan minne og majones. Her savner vi veldig tartar-sausen som tradisjonelt er med. Grunnen til det, er at man trenger en del syre til maten. Fish & chips er to fete elementer som trenger noe surt for å løfte retten.

Egg & bacon-sandwich ser veldig pen ut. Retten mangler litt smak og krydder. Den blir fort tam. Eggene er litt for mye stekt etter vår smak. Hadde ønsket er god, rennende plomme. Brødet er litt seigt, og kunne ha løftet retten veldig om den ble toastet før servering.

Positivt:

  • Hyggelig service
  • God meny
  • Godt utvalg

Negativt:

  • Mangler smak
  • Mangler teknikk på rettene

Oppsummering:

Spiseriet er en veldig behagelig og varm kafé - et hyggelig møtested for et godt måltid på et travelt kjøpesenter. De mangler litt teknikk på maten for at stedet blir en innertier for lunsj og middag for de vandrende kjøpesenterentusiastene.

---

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Alchemist i København og Restaurant 1887 i Bergen.

Ut og spise i Åsane: Bella Italia

- Bella Italia er en litt gjemt perle, skriver matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

- Bella Italia er en litt gjemt perle, skriver matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Bella Italia Åsane
  • Besøkt: 28.05 kl 1730-1830

Bare Åsane ankommer Bella Italia uten reservasjon.

Bella Italia kan beskrives som sønnen til Grand Caffé Venezia. Bella åpnet dørene på Ulset i 2017, og har siden da levert det mange mener er Bergens beste pizza.

Vi ankommer en travel Bella Italia. Lokalet er nesten fullt og servitøren står fast i telefonen, som ikke stopper å ringe. Han smiler stort og forteller oss at at vi kan velge bordet vi ønsker. Han kommer kjapt med menyen, før han løper tilbake til telefonen.

Bella Italia er en litt gjemt perle. Lokalet er nyoppusset, og behagelig og varmt å sitte i. Atmosfæren er fin, og akustikken er passende.

Det tar ikke lang tid før vi får bestilt drikke, som tar litt for lang tid å nå bordet. Et glass med vann blir glemt, men kommer ikke lenge etter.

Menyen er stor og består av nesten like mange retter som menyen til Grand Caffé Venezia, men holder seg litt mer på bakken. Den eneste retten som skiller seg ut er Fish & Chips, ikke har noen ting på denne menyen å gjøre.

Vi bestiller flere retter for å teste ut menyen. Det blir bestilt Regina pizza til kr 160, Kebab pizza til kr 150, Lasagne til kr 145, Biff Bella Italia til kr 279 og en Hamburger til kr 105.

Maten kommer raskt ut av kjøkkenet, det lukter og ser fantastisk ut.

Regina blir bestilt som ekstra stekt og sterk. Regina pizza-en hos Bella Italia er definitivt den beste pizzaen i Bergen. Den er perfekt stekt, med riktig mengde fyll av pepperoni, biff, bacon og ost. Det lille kicket fra krydderet løfter smakene, og blander de sammen.

Kebab pizza er også veldig god på smak, og har et lite kick i seg. Men pizzaen er litt for enkel - det er bare ost og kjøtt. Den hadde hatt veldig godt at noen fersk-kuttete, tynne skiver isbergsalat på toppen - eller eventuelt noe annet som gir den ekstra lille piffen med smak.

Lasagnen er vellagd, men er litt kompakt. Jeg talte 10-11 lag med pastaplater, som er definitivt der vi ønsker at lasange skal være. Dessverre er kjøttsausen alt for kremete, og mangler tekstur.

Lasagnen blir ensformig i tekstur, og mangler noe med tyggemotstand. Utenom det, smaker den veldig godt.

Hamburgeren er simpel, og minner om mange andre burgere. Kjøttet er litt overstekt, men smaker godt. Pomme frites, som kommer med, er perfekt stekt. De er sprø, med en luftig og mør innside.

Biff Bella Italia er en underlig rett, hvor jeg ikke ser hvor Bella Italia sin signatur kommer frem. Når en restaurant setter navnet sitt ved en rett, så har man ofte noe unikt på tallerkenen - noe som får den til å skille seg ut.

Biffen ble bestilt medium, men kommer som medium+, nesten på kanten til “well done”. Den har en fin skorpe med god krydring. Den er saftig, men hadde trengt seg noen minutter med hvile før den blir servert.

Biffen er dekket med en tykk og smakfull bernaise, og blir servert med en blanding av stekt sjampinjong, rødløk og vårløk/purreløk, en salat og fløtegratinerte poteter.

Soppen er fint stekt, men den mangler noe ekstra for at den skal smake ekstra godt. Den stekte rødløken burde byttes ut med kepaløk.

Salaten gir ingenting til retten, og bør ikke bli servert med retten. Salat med tykk bernaise, og biff, er ikke den beste kombinasjonen. Salaten blir fort myk og mister all smak.

De fløtegratinerte potetene er akkurat som de burde være. Myke biter med potet dekket at tykk hvitløkssaus og crispy ost.

Bella Italia er eksepsjonelt flink på pizza, og burde være mye mer besøkt for deres pizza. De bommer litt på de andre rettene, noe som fort kan skje nå menyen er for stor. Da forsvinner fort oppmerksomheten på enkelt retter, og går mer mot kvantitet fremfor kvalitet.

Positivt:

  • Veldig hyggelig service
  • Gode smaker
  • Utrolig god pizza

Negativt:

  • Litt unødvendig stor meny
  • Litt treg service

Oppsummering:

Bella Italia er en innertier når det gjelder pizza, både som take-away og som et sted å sitte. Restauranten leverer godt på det meste de leverer, men kan løfte seg ved å spisse menyen noe.

---

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Alchemist i København og Restaurant 1887 i Bergen.

Ukens lønsjtips: Jordbærpikene

- Jordbærpikene er en trivelig og travel restaurant, skriver matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

- Jordbærpikene er en trivelig og travel restaurant, skriver matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Jordbærpikene Horisont
  • Besøkt: 28.05 kl 1330 - 1415

Jordbærpikene er - relativt sett - en nykommer i Åsane. De kom med åpningen av Horisont.

Jeg kan med en gang slå fast: Jordbærpikene er en trivelig og travel restaurant.

Jeg blir møtt av to smilende servitører, som anbefaler Bruschetta med avokado og tomat til kr 179.

Lokalet er pent og rent, interiøret er koselig og setter riktig atmosfære som passer med resten av stilen.

Maten kommer raskt, og ser veldig godt ut:

En stor bruschetta med store biter med avocado, salat og cherrytomater. På toppen av bruschettaen ligger det hjemmelagde frityrstekte potetchips, som smaker veldig godt.

Brødet er perfekt tykt og stekt. Tomatene smaker godt i urtesausen de er marinert i.

Dessverre har kjøkkenet lagt på umodne, store biter med avocado. Den smaker ingenting og gir retten er litt tung tekstur.

Alt annet er sprøtt og hardt, og jeg hadde håpet på myke, tynne skiver med avocado.

Bruschettaen er litt for høy, med råvarer som gjør at den er litt vanskelig å spise. For øvrig smaker den veldig godt, og holder et høyt nivå.

Positivt:

  • Hyggelig service
  • God meny med godt utvalg
  • Gode smaker

Negativt:

  • Mangler litt finesse i arbeidet

Oppsummering:

Jordbærpikene er et fint tilskudd til utvalget av spisesteder i Åsane. Det er et perfekt sted for lunsj, og gode og enkle retter gjort ordentlig. Lokalet er pent og har plass til mange, men man må forvente litt støy fra kjøpesenterkunder som haster forbi.

---

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Alchemist i København og Restaurant 1887 i Bergen.

Ut og spise i Åsane: Grand Caffe Venezia

- Grand Caffé Venezia er en institusjon i Åsane, skriver matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

- Grand Caffé Venezia er en institusjon i Åsane, skriver matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Grand Caffe Venezia Åsane Storsenter
  • Besøkt: 27.05 kl. 1800

Bare Åsane ankommer Grand Caffé Venezia, uten bordreservasjon.

Grand Caffé Venezia åpnet dørene sine i Åsane i 1992, og har siden den tid hatt ord på seg for å servere italiensk pizza og pasta med høy kvalitet.

Gjennom årene har Grand Caffé Venezia gått gjennom en del endringer og har pusset opp lokalet sitt, og forstørret menyen sin.

Vi blir møtt av et smilende kjøkkenteam, som forteller oss at det er bare å velge bordet vi måtte ønske. Raskt etter ankommer servitøren med menyen.

Lokalet er rent og pent, Grand Caffé Venezia har nå lukket av lokalet med glassvegger. Det gjør at susen fra de store og travle kjøpesenter-gangene forsvinner.

Interiøret setter en koselig og avslappende atmosfære.

- Den smaker godt, men mangler det lille for at den er en innertier. Foto: Simon Nilsen

- Den smaker godt, men mangler det lille for at den er en innertier. Foto: Simon Nilsen

Menyen begynner med de gode gamle italienske pizzaene og pastaene. Så tar den en helomvending, og tilbyr oss mat fra både meksikansk og kinesisk kjøkken. Vi undrer oss hvorfor en så veletablert og Åsane-kjent italiensk restaurant nå tilbyr kinesisk og meksikansk mat?

Vi bestiller flere forskjellige retter for å teste ut menyen, det blir bestilt:

Glutenfri Pizza Regina til kr 185, Sinfonia Pizza til kr 185, Spaghetti Bolognese til kr 149, Gratinert Tortellini til kr 165, Hvitløksbrød til kr 55, Bruschetta til kr 75 og Cheese Balls til kr 95.

Maten kommer raskt. Det første vi prøver er hvitløksbrødet, som lukter som stekt hvitløk. Dessverre er hvitløken akkurat litt for mye stekt, og det setter en skarp smak i munnen.

Brødet er også litt tørt, og hadde hatt veldig godt av en god pensling med ferskt hvitløkssmør rett før servering.

Bruschetta kommer som gratinert med ost på tommen av tomatbitene. Den smaker godt, og er akkurat passe stekt.

De frityrstekte ostekulene smaker voldsomt av ost, og den smaken er overdøvende. Man mister smak av krydderet. De akkurat ikke ferdig stekt på innsiden, som gjør at osten ikke er helt smeltet.

Forøvrig er nok disse ostekulene avhengighetsskapende, og de blir fort spist opp.

Spaghetti bolognese, vanligvis en sikker vinner, sitter ikke helt. Pastaen er akkurat kokt litt for lite, den blir litt for al dente.

Bolognese-sausen er for tynn og dekker ikke spaghettien. Den ligger mer i bunnen av tallerknen. Den smaker godt, men mangler det lille for at den er en innertier.

Gratinert tortellini smaker godt, og er en perfekt regnværs rett. Små tortellinier ligger under et alt for tungt teppe med smeltet ost. Osten overdøver de milde smakene, og gjør også at tortelliniene revner fra hverandre når man spiser.

Glutenfri pizza topper måltidet. En overraskende god, glutenfri bunn, som føles ut som en vanlig deigbunn.

Pizza Regina kommer med pepperoni, biff og bacon. Vi ba kjøkkenet om å steke den ekstra, og gjøre den sterk - og det løftet pizzaen. Det lille kicket gjør at smakene blir fremhevet ekstra.

Sinfonia kommer med parmaskinke, ferske tomater, ruccola og oliven og smaker godt, men er litt for ujevnt stekt. Pizzakantene er myke, og gir ikke den gode krønsjen. Den smaker godt, men er litt tørr.

Positivt:

  • Hyggelig personale
  • Effektiv service
  • Gode smaker

Negativt:

  • For stor og forvirrende meny
  • Mangler finesse i arbeidet for å nå toppen

Oppsummering:

  • Grand Caffé Venezia er en institusjon i Åsane, en restaurant Åsane har godt av og trenger. Men det er trist å se at de utvider menyen med retter fra andre land. Utvidelsene gjør ikke menyen bedre. I fremtiden håper jeg at de fjerner de unødvendige rettene, og fokuserer på å forsterke sine italienske retter
- Bruschetta smaker godt, og er akkurat passe stekt, mener anmelderen. Foto: Simon Nilsen

- Bruschetta smaker godt, og er akkurat passe stekt, mener anmelderen. Foto: Simon Nilsen

Ukens lønsjtips: Baker Brun

- Den ferskpressede appelsinjuicen er frisk, og har akkurat passe mengde med fruktkjøtt, mener matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

- Den ferskpressede appelsinjuicen er frisk, og har akkurat passe mengde med fruktkjøtt, mener matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Baker Brun Åsane Storsenter
  • Besøkt: 28.05 kl 1230 - 1300

Bare Åsane ankommer Baker Brun klokken 1230 for lønsj.

Baker Brun har bakt ferske brød siden 1893, og holder tradisjonen ved like. Baker Brun på Åsane Storsenter er en fryd. Disken er fylt med vakre og godtluktende bakverk.

Jeg blir møtt av tre smilende ansatte i disken som raskt tar imot bestillingen min:

Flaguette med kylling til kr 120 og ferskpresset appelsinjuice til kr 54.

Flaguette er et rustikt, flatt hvetebrød som er mykt, med bakt mel på toppen.

Flaguetten er fylt med saftig kylling, kål, salat og en dressing. Den smaker veldig bra, og har perfekt lagd flaguettebrød. Det er litt for mye melrester på brødet og det gjør at gjør at det smuler litt for mye utover bordet. Den hadde hatt godt av en raskt pensling.

Det eneste som trekker flaguetten ned, er at den har litt for lite fyll. Man blir mer mett på brød, enn kylling.

Den ferskpressede appelsinjuicen er frisk, og har akkurat passe mengde med fruktkjøtt.

Prisen er etter min mening litt for høy sett i forhold til hva man får igjen for pengene.

Positivt:

  • Hyggelig service
  • Gode smaker

Negativt:

  • Små finesse arbeid
  • Litt stive priser

Oppsummering:

Baker Brun er et godt sted å sitte med for en rask og koselig lønsj, eller for take away. Et pent og rent lokale gjør at det er fint å sitter der, men det er en del høylytt støy fra den travle kjøpesenter-gangen like ved.

---

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Alchemist i København og Restaurant 1887 i Bergen.

Ut og spise i Åsane: Nawabs

Nawabs er stedet som passer for enhver begivenhet, mener Bare Åsanes matanmelder, Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

Nawabs er stedet som passer for enhver begivenhet, mener Bare Åsanes matanmelder, Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Nawabs Horisont
  • Besøkt: 18. mai 2022 klokken 1830-2000

Bare Åsane ankommer Nawabs rundt klokken 1830, uten reservasjon.

Ved første øyekast kan Nawabs virke mer som et gatekjøkken, enn en restaurant.

Nawabs ligger litt gjemt i en av mange gangene i det store senteret.

Vi går inn døren og blir møtt av et smilende, vennlig ansikt. Hun forteller oss at man bestiller ved disken og at vi kan velge det bordet vi vil ha.

Det første vi legger merke til er at på denne 18. mai-en er det bare et par gjester som sitter i restauranten.

Flere personer kommer innom gjennom måltidet vårt, for å hente take-away.

Lokalet er rent og pent, og har kul dekor på veggene.

Tak-belysningen består av utallige pærer som henger ned fra taket. Det setter en behagelig tone for middagen.

Vi bestiller Pakora kylling til kr 82,-, Qeema Nan til kr 76,-, Butter chicken til kr 240,- og Kylling Biryani til kr 230,-.

Pakora-kylling kom raskt ut av kjøkkenet, nesten litt for raskt. Vi oppdager fort hvorfor:

Kyllingen er overkokt, noe som kan tyde på at den er blitt varmebehandlet i forkant, og lagt i en varmedisk.

Likevel smaker kylling veldig bra. Sausen som kommer ved er akkurat passe spicy, og tilføyer saftigheten kyllingen mangler. Vi hadde likte å få enda mer mer saus.

Like etter pakora-kyllingen ankommer bordet, kommer den hyggelige servitøren med butter chicken, qeema nan og kylling biryani.

Dessverre lider butter chicken og kylling biryani av samme som pakora-kyllingen, den er rett og slett for tørr.

Kyllingbryst er vanskelig å håndtere korrekt, slik at det holder seg saftig. Her virker det som at kjøkkenet på forhånd har stekt kylling-biter, og har det klart slik at det bare er å legge bitene i sausen.

Utenom kyllingen sin tørrhet, så smaker alt helt fantastisk.

Butter chicken kommer med en vakker rosa-rød farge, en søtlig tone fra tomatpureen passer godt med smøret som dekker munnviken.

Krydderet blir fremhevet av risen., som er kokt med krydder for å gi den en ekstra piff.

Kylling biryani er smakfull og har det perfekte lille kicket fra chilien. Krydderet er meget bra, noe som gjør at når kicket fra chilien forsvinner, så sitter man igjen men en symfoni av aromater.

Qeema nan er min favoritt-nan. Den er litt tørr i midten, hvor lammekjøttet ligger. Den smaker veldig bra hos Nawabs, men hadde blitt bedre med en liten smøring med smør.

Et gjengående tilbehør gjennom alle rettene er klyper med salatblanding som ikke tilfører rettene noe annet annet enn grønt.

Dette trenger absolutt ikke rettene, og jeg så flere skåler gjennom måltidet som ble levert tilbake til kjøkkenet uten å være rørt av gjestene.

Positivt:

  • Gode smaker
  • Veldig god service
  • Rene og behagelige lokaler

Negativt:

  • Tørr kylling
  • Unødvendig salat ved alle retter

Oppsummert:

Nawabs er det perfekte stedet å dra for å få et varmt og smakfullt måltid. Dette stedet passer for enhver begivenhet. Nawabs er en restaurant Åsane har veldig godt av i utvalget av spisesteder, og også som take-away-sted.

---

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Alchemist i København og Restaurant 1887 i Bergen.

- Veldig gode smaker, oppsummerer matanmelder Simon Nilsen etter besøket på Nawabs. Foto: Simon Nilsen

- Veldig gode smaker, oppsummerer matanmelder Simon Nilsen etter besøket på Nawabs. Foto: Simon Nilsen

Ukens lønsjtips: Burgerheim

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Burgerheim Åsane Storsenter
  • Besøkt: 19. mai klokken 1230-1300

Burgerheim er nykommeren i Åsane, og jeg ankommer spent og sulten klokken 1230 - for lønsj.

Jeg gikk for den trygge, gode bacon cheeseburger med pomme frites og sjokolade milkshake. Bacon cheese burger meny til kr 172.

Burgeren er veldig smaksrik, og er akkurat passe stor. Burger-pattyen er blitt stekt litt for lenge, men det myke brødet og den gode dressingen redder den. Det smaker veldig godt.

Pommes frites er sprø, smaksrik men dessverre litt tørr i midten. Det blir behov for dip for at de kan nytes.

Sjokolade-milkshaken er meget god og lett. Den kommer med krem og sjokolade på toppen, som for min del ikke er nødvendig. Den har akkurat riktig tekstur og smak - noe som kremen og den ekstra sjokoladen kan ødelegge ved å tilføye mer sødme og sukker.

Positivt:

  • Meget gode smaker
  • Meget hyggelig service
  • Pene og renslige lokaler

Negativt:

  • Litt tørre pommes frites

Oppsummert:

  • En veldig sterk konkurrent mot de andre burger-stedene i Åsane, definitivt min nye favoritt i Åsane for lunsj fremover.

---

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Geranium i København og 1887 i Bergen.