Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Vi tester spisesteder: Roald Kro

På Roalds Kro får du rause porsjoner. Men det blir litt for mange snarveier med ferdigpoteter fra spann og kjøttkaker som virker som de er laget maskinelt fremfor med kjærlighet. Foto: Odd Mehus

På Roalds Kro får du rause porsjoner. Men det blir litt for mange snarveier med ferdigpoteter fra spann og kjøttkaker som virker som de er laget maskinelt fremfor med kjærlighet. Foto: Odd Mehus

Trekkplasteret hos den 20 år gamle kroen i Åsane ser ut til å være trygg tradisjonskost – nesten slik du får den hos bestemor.

Maten bestilles i kassen, og serveres uten et ord kort tid etter bestilling. Heldigvis tar personalet seg tid til å prate med de mer trofaste stamgjestene. Her er det seniorene som dominerer i det kantineliknende lokalet. Med to meters avstand mellom spiseplassene viser Roalds Kro at de er opptatt av stamgjestenes ve og vel.

Det starter godt med to sprøstekte ørretfileter, en fyldig rømmesaus, rikelig med syrlig agurksalat og kokte poteter. Fisken har nok vært fryst, og personlig hadde jeg foretrukket mer krydder og kortere steketid, men ellers er dette ærlig, norsk tradisjonskost, uten de store overraskelsene.

Sommerkotelettene er som sommerkoteletter gjerne er: Tørre. Her er det tilbehøret som redder middagen, med dampede grønnsaker, sjysaus og surkål.

Kjøttkaker i brun saus er selvskreven kro-favoritt. Bestemor legger nok mer kjærlighet i kjøttkakene enn Roalds Kro. De er saftige, men mangler tekstur og smak av muskat og pepper. Ertestuingen er av det bleke slaget, og bestanddelene bærer preg av snarveier. Her serveres det som smaker som ferdigsaus og ferdigskrelte og -kokte poteter. Fire kjøttkaker og tre store poteter er raust, men jeg synes Roalds Kro kunne spandert et par grønnsaker. Et dryss fersk persille gir i det minste et løft for estetikken.

For et klassisk kro-måltid leverer Roalds Kro som en fergekafé på land: en salig blanding av gatekjøkkenmat og husmannskost som er helt riktig til visse tidspunkt.

Meny: Husmannskost og gatekjøkkenretter

Pris: Dagens 85–220 kroner, hovedmeny 175–245 kroner, gatekjøkkenretter 110–225 kroner, barnemeny 70–125 kroner, hamburger 75–180 kroner, pizza 130–195 kroner, pølser 37–40 kroner

På Roalds Kro kan du velge mellom gatekjøkkenmat eller trygg tradisjonskost. Foto: Odd Mehus

På Roalds Kro kan du velge mellom gatekjøkkenmat eller trygg tradisjonskost. Foto: Odd Mehus

Gå til forsiden ->