Ukens lønsjtips: Jordbærpikene
- Sted: Jordbærpikene Horisont
- Besøkt: 28.05 kl 1330 - 1415
Jordbærpikene er - relativt sett - en nykommer i Åsane. De kom med åpningen av Horisont.
Jeg kan med en gang slå fast: Jordbærpikene er en trivelig og travel restaurant.
Jeg blir møtt av to smilende servitører, som anbefaler Bruschetta med avokado og tomat til kr 179.
Lokalet er pent og rent, interiøret er koselig og setter riktig atmosfære som passer med resten av stilen.
Maten kommer raskt, og ser veldig godt ut:
En stor bruschetta med store biter med avocado, salat og cherrytomater. På toppen av bruschettaen ligger det hjemmelagde frityrstekte potetchips, som smaker veldig godt.
Brødet er perfekt tykt og stekt. Tomatene smaker godt i urtesausen de er marinert i.
Dessverre har kjøkkenet lagt på umodne, store biter med avocado. Den smaker ingenting og gir retten er litt tung tekstur.
Alt annet er sprøtt og hardt, og jeg hadde håpet på myke, tynne skiver med avocado.
Bruschettaen er litt for høy, med råvarer som gjør at den er litt vanskelig å spise. For øvrig smaker den veldig godt, og holder et høyt nivå.
Positivt:
- Hyggelig service
- God meny med godt utvalg
- Gode smaker
Negativt:
- Mangler litt finesse i arbeidet
Oppsummering:
Jordbærpikene er et fint tilskudd til utvalget av spisesteder i Åsane. Det er et perfekt sted for lunsj, og gode og enkle retter gjort ordentlig. Lokalet er pent og har plass til mange, men man må forvente litt støy fra kjøpesenterkunder som haster forbi.
---
Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Alchemist i København og Restaurant 1887 i Bergen.