Fire gode drikkeforslag til julematen
De aller fleste spiser enten pinnekjøtt, svineribbe eller lutefisk på julaften, og tipsene du finner under passer stort sett bra til alle tre rettene. Det viktigeste er uansett at du husker å drikke nok vann til den salte og feite maten.
PS: Kjøp av alkohol er ikke lov i Bergen på julaften.
- Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2021 er et spennende valg til pinnekjøtt. En svært god vin til prisen.
- For de som helst vil ha rødvin til julematen (ikke lutefisk), kan Marqués de Riscal Reserva 2018 fra Rioja passa bra. Denne er rett og slett knallgod.
- Også bobler går fint til julematen, men den bør være av den rike, gjerne litt lagrede slaget. A.D. Coutelas Louis Victor Solera Brut fikser biffen til både pinnekjøttet og svineribben.
- Så er den alkoholfrie Balholm Sprudlende Margaret et svært godt valg. Utrolig god, og den får du både på polet og i en rekke dagligvarebutikker.