Ikke ett fett hvor du kaster fett
Pleier du å kaste matfettet ditt i vasken eller i do? Det bør du i så fall stoppe med, da det er stor sjanse for at du tetter rørene dine, i tillegg til at det er snacks for rottene.
Bruker du varmt vann og såpe når du fjerner fett fra gryter og panner, flytter du bare problemet lengre ut i rørsystemet der det avkjøles og stivner.
Under har vi hentet tips fra nettsiden Fettvett.no.
- Pinnekjøtt: Fett i kasserollen etter koking av pinnekjøtt stivner når det blir avkjølt. Skrap ut fettet og kast det i posen sammen med matavfall (eller restavfall). Bruk tørkepapir for å få med siste rest av fett før du vasker kasserollen.
- Ribbe: Etter at du har stekt juleribben, kan du la stekebrettet med fett stå til det blir kaldt. Da vil fettet stivne og du kan lett skrape det av og putte i posen for matavfall (eller restavfall). Bruk tørkepapir for å få med siste rest av fett før du vasker stekebrettet i oppvaskkummen.
- Fett som ikke stivner samler du i tett emballasje (melkekartong f.eks.) og leverer det på gjenbruksstasjonen/avfallsanlegget (alle skal ta imot dette).