Også politiet var tilstede under åpningen av Fysakhallen.
– Det er et kjempebra tiltak, sier politioverbetjent Merethe Toppe til BÅ.
Hallen har blitt tatt godt imot av politiet, som mener det er bra med et tilbud for ungdom utenom de ordinære treningstilbudene. Her kan ungdommen blant annet spille basketball, innebandy, møte nye og kjente fjes, i tillegg til skateramper og eget gamingrom.
Toppe sier hun opplever at slike ungdomstilbud har vært savnet:
– Vi har noen ungdomsklubber rundt om, men det gir ikke det samme tilbudet som det er her. Her er det ganske stort der de kan boltre seg og utfolde seg. Det har vi ikke hatt i Åsane tidligere.
Politiet håper tilbudet blir tatt godt imot og at innbyggerne bruker det. Lørdag sto det kø med ungdom og unger som ønsket å få med seg åpningen.
– Det er helt naturlig at vi har en tett dialog med de som styrer Fysak. Vi forsøker å være tilstede for å prate med ungdommen.
– Dersom det skjer et eller annet som krever politiet sin tilstedeværelse, kan politiet komme fort på banen. Vi går ut av bilene for å ta en prat med ungdommen. Vi ønsker at det går fint for seg, sier Toppe som også legger til at politiet har ukentlig kommunikasjon med de som styrer hallen.
Hver fredag arrangeres Åpen hall i Åsane Arena fra klokken 20.00-22.00. Tilbudet er for ungdommer mellom 12 og 18 år.
Nå risikerer de å måtte legge ned tilbudet grunnet for få frivillige voksne.
– Vi trenger flere frivillige for å kunne opprettholde dette tilbudet til ungdom, et tilbud som er blitt veldig populært. Man bestemmer selv hvor mange fredager man vil stille opp, og det er to timer hver gang. Ungdommene styrer aktivitetene , mens vi er tilstede som tydelige voksne, sier Magnhild Bøe-Hansen til Bare Åsane.
Etter at 2Xpress ble nedlagt tidligere i år, følte Ida Strand Brunvoll et savn.
– Jeg jobbet der siden 2018, og startet da jeg var bare 13 år gammel, sier Ida om danseskolen, som blant annet hadde til hensikt å utdanne unge dansere til instruktører.
Sammen med venninnen Tyra Grimen Falck, bestemte Ida seg for å starte opp nye kurs. De har fått drahjelp av Anne Charlotte Frønningen, som stiller sine lokaler til disposisjon.
– Det var 200 på et tidspunkt som gikk på 2xpress, og utenom Åsane ballettskole, er det ikke så mange andre tilbud her, sier Ida.
Tyra tar seg av "Street Dance", mens Ida står for kursing i "Jazzdans" – begge deler paraplybegrep for ulike dansestiler.
Både Ida og Tyra går på danselinjen på Langhaugen vgs.
– Fra 13+ er det mange som er glade for at vi er tilbake. Fra neste semester tror jeg det blir mange som ønsker å starte opp, sier Ida.
Hun håper alle som vil lære litt om dans melder seg på kursene. Ida har selv vært innom en del forskjellig, før hun fant sin plass i dansen.
– Det er viktig å få prøve ulike ting, slik at de finner et sted der de føler seg hjemme. Slik dansen har vært for meg.
– Hvilke ambisjoner har du selv innen dans?
– Jeg har en drøm om å utdanne meg videre i Oslo. Ta en bachelor i jazzdans.
Ledelsen ved Tertnes videregående skole ser svært alvorlig på boksekampene, og kom med umiddelbare tiltak.
– Vi er opptatt av god dialog med hjemmene og foresatte. I tillegg har vi, i mange år før denne hendelsen, hatt god kontakt med politiet i forebyggende sammenheng, sier assisterende rektor John Fleten til Bare Åsane.
Kampene skjedde 12. februar i år, og kom etter en tid med hærverk og tyveri.
«Etter det skolen kjenner til var kampene arrangert og annonsert på forhånd med regler og dommer, og de som bokset hadde
boksehansker. Ingen av elevene brukte hodebeskyttelse.», står det i et skriv, sendt til foreldrene 18. februar.
Skolen har før koronapandemien hatt tilbud om aktiviteter i lunchpausen og studietimene. Åpen gymsal, bibliotek og quiz i fellesområdet er noen av tiltakene skolen trekker frem som viktige forebyggende aktiviteter, som de nå gir elevene tilbud om igjen.
– Vi har fulgt opp denne saken så godt vi kan, og har lagt den bak oss. Skolemiljøet er godt, og vi har ikke en problematisk hverdag, avslutter Fleten.