Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.
Bakeri

Nå starter bakeriet med søndagsåpent

Øystein Hoff har drevet Bakst & Brygghuset siden 2015.  Foto: MARTIN HJELLESTAD

Øystein Hoff har drevet Bakst & Brygghuset siden 2015. Foto: MARTIN HJELLESTAD

Bakeriet Bakst & Brygghuset i Industrihuset begynner med søndagsåpent for første gang 12. februar.

Baker Øystein Hoff tror det er et marked for å ha åpent alle dagene i uken:

– Vi ser det er mye folk som handler på Coop som har søndagsåpent, og så er det mange som går tur i området her også. Vi er her på søndagene likevel og lager brød og boller som vi kjører ut i løpet av dagen. Om vi produserer litt ekstra og har én ekstra person på jobb, så er det ikke de store kostnadene, sier Hoff.

BÅ har tidligere skrevet om bakeriet som kom ut av 2022 med en liten økonomisk pluss, men at det kan bli en fare for å stagnere fremover.

– Vi gjør dette med søndagsåpent for å få mer ut av lokalet, og hente inn litt av det som går til strøm og diverse andre kostnader, sier Hoff.

Noe av det første man ser inne på bakeriet er brødene på rekke og rad.  Foto: MARTIN HJELLESTAD

Noe av det første man ser inne på bakeriet er brødene på rekke og rad. Foto: MARTIN HJELLESTAD

Bakeri-eier bekymret for fremtiden: – Frykter at bedriften vil stagnere

Eier av Bakst & Brygghuset, Øystein Hoff. Tidligere var det også et bryggeri i lokalet.   Foto: MARTIN HJELLESTAD

Eier av Bakst & Brygghuset, Øystein Hoff. Tidligere var det også et bryggeri i lokalet. Foto: MARTIN HJELLESTAD

I 2015 overtok Øystein Hoff lokalene til Thomsen bakeri & konditori i Liamyrene i Åsane, som har hatt en plass i Industrihuset siden 1990.

Da Hoff kjøpte bakeriet ble det nye navnet Bakst & Brygghuset, og siden har bakeriet gått i pluss hvert år. 2022 endte også på plussiden, men baker Hoff er bekymret for utviklingen i 2023.

– 2022 gikk greit, men det var mye utfordringer. Strømregningene og råvarer var dyrt, men vi kom ut i en liten pluss. Problemet slik som det er nå, er at vi ikke tør å investere i noe. Det jeg frykter vil skje er at bedriften vil stagnere.

– Hva kunne du tenkt deg å investere i?

– Jeg kunne tenkt meg å fornye utsalget her, og jeg så sa nylig nei til å lage et nytt utsalg et annet sted i Åsane. Det overskuddet som vi skal ha her og bruke til den slags, det betaler vi inn i ekstra strømregninger. Og i denne bransjen er det normalt sett lav inntjening, og lavt overskudd. Det skal ikke mye til for at vinden begynner å gå mot oss. Forutsigbarheten er borte, sier Hoff.

Ifølge Hoff har strømregningene mer enn doblet seg fra de rundt 20.000 kronene som gikk til strøm i siste normalår.

– I tillegg til strøm, så har råvarer også steget mye i pris. Mel for eksempel, har steget med 33 prosent. Vi må så klart sette opp prisen litt på utsalget, men jeg tør ikke for mye. Vi vil ikke at folk skal stoppe å handle hos oss.

– Dere er ikke med i en kjede, og plasseringen er ikke på et kjøpesenter. Hva tenker du rundt det?

– Jeg føler at vi må lage noe som er litt bedre enn det de andre har, og vi prøver å alltid å lage et kvalitetsprodukt- spesielt brød. Det er litt dyrere, men det får vi igjen for. Som du sier så har vi den plasseringen vi har, som betyr at kundene har bestemt at hit skal de. Det er vi glad for.

– Hva er planen for 2023?

– Planen er å opprettholde kvaliteten og utvikle flere varer. Så må vi være forsiktig med pengene, man må tåle å holde på kronene, erklærer Hoff.

PS: Bare Åsane sin matanmelder var innom Bakst & Brygghuset i sommer. Les her.

19. februar er det Fastlavn, men det går allerede unna med bollene som Sverre Vijvers lager her.  Foto: MARTIN HJELLESTAD

19. februar er det Fastlavn, men det går allerede unna med bollene som Sverre Vijvers lager her. Foto: MARTIN HJELLESTAD